Bij je grenzen blijven, hoe dan?

Bij je grenzen blijven, hoe dan?

Je bent moe en hoe je ook je best doet, het gaat maar niet over. Je doet voor je gevoel helemaal niks op een dag, toch blijf je moe en herstel je maar niet. En dan zeggen anderen, je moet ook bij je grenzen blijven! Maar hoe?

Ergotherapie helpt bij het vinden van je grenzen

De eerste stap is, waar ligt je grens eigenlijk? Want als je niet weet waar hij ligt, weet je ook niet waar je bij moet blijven. Dit kunnen we heel concreet in kaart brengen samen. Jij houdt een paar dagen bij wat je allemaal doet, dat analyseren we samen en zo bepalen we samen de grens.

Je grens zien als budget, zoals een salaris

Per maand krijg je geld op je rekening, je salaris. Met dit salaris moet je het een hele maand kunnen redden. Als je het in de eerste week erdoorheen jaagt, is er niks meer over voor de rest van de maand en heb je geen geld meer voor de boodschappen, je hypotheek of je verzekering.

Zo werkt het ook met energie. Elke dag heb je een budget aan energie, wat je samen met je ergotherapeut bepaalt. Het is belangrijk dat je er niet meer energie doorheen jaagt, als wat je hebt. Dit betekent, net als met je salaris, doseren en keuzes maken.

Keuzes maken

Het is niet altijd makkelijk om keuzes te moeten maken, maar samen zorgen we ervoor dat je wel evengoed een leuk leven kan leiden. Juist door te kiezen wat echt belangrijk is voor je.

Avatar

Kan ik je helpen?

Zoek je hulp bij gezondheidsklachten?
Ik sta voor je klaar.

Afspraak maken