Leven met emotionele en mentale belemmeringen

Leven met emotionele en mentale belemmeringen

Soms gebeuren er in je leven dingen die grote invloed hebben op jou als persoon. Of je merkt dat je van bepaalde type mensen veel last hebt. Bijvoorbeeld mensen die jou willen kleineren. Het kan ook zijn dat je bij jezelf merkt, dat je bepaalde veranderingen moeilijk vindt, omdat je overtuigingen hebt die jou tegenhouden.

Leven met emotionele en mentale belemmeringen

Invloed op het dagelijks leven

De emotionele of mentale belemmeringen houden jou tegen om alles uit jezelf te halen en je te ontwikkelen. Het kan ervoor zorgen dat een behandeling bij de ergotherapie of fysiotherapie bijvoorbeeld niet zo goed uit de verf komt. Er kunnen dingen zijn, die al jaren zorgen voor een bepaalde zwaarte bij onderwerpen.

Het kan moeilijk zijn om hierover te praten, misschien heb je hier al wat dingen in geprobeerd. Terug gaan naar ervaringen die je verdriet hebben gedaan, kan ook moeilijk en confronterend zijn.

Uiteindelijk kan alles wat je hebt meegemaakt, zich uiten in verschillende klachten zoals:

  •  Angsten
  •  Depressies
  •  Verslavingen
  •  Laag zelfbeeld
  •  Weinig zelfvertrouwen
  •  Weinig vertrouwen in behandelaars

Hoe sta ik voor je klaar?

Nou ben ik natuurlijk geen psychologe, dus we gaan geen psychologische behandeling aan. Wel ben ik ReAttach therapeut in opleiding. Ik ben geschoold in het geven van ReAttach therapie. Deze behandelmethode is een zachte behandelwijze waarbij we niet uitgebreid gaan praten over wat er allemaal is gebeurd in je verleden. Wel gaan we belangrijke thema’s aanpakken om jouw belemmeringen proberen weg te halen en je weer te laten groeien en bloeien.

We pakken triggers aan, zoals personen in jouw omgeving die invloed hebben op jouw gemoed. We pakken belemmeringen aan die jou in de weg staan. We gaan aan de slag met nieuwe vaardigheden zodat jij kunt zijn wie je wilt zijn. Iemand die sterk in zijn schoenen staat en met open armen kan genieten van het leven. Iemand die zorgt voor zichzelf waardoor hij ook voor anderen er kan zijn. Iemand die moeilijke situaties aandurft met vertrouwen in zichzelf.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de ReAttach sessie, zitten we dicht tegenover elkaar. Ik trommel op je handen en vertel je dingen, terwijl jij met je ogen dicht tegenover mij zit. Vaak zijn meerdere sessies nodig om je goed verder te helpen, maar het blijft een korte behandelmethode. 

Alles wat er gebeurt bij jou, tijdens deze sessie, is van jou. Dit hoef je niet te delen. Ik hoef bijvoorbeeld niet te weten wat er vroeger is gebeurd, waarom bepaalde dingen nu zo moeilijk zijn voor je. Tenzij jij hier zelf over wilt praten, dan mag dat. 

Avatar

Kan ik je helpen?

Zoek je hulp bij gezondheidsklachten?
Ik sta voor je klaar.

Afspraak maken