Leven met pijn

Chronische pijn, een paracetamolletje helpt al lang niet meer. En met al die artsenbezoeken ben je uiteindelijk ook niet veel verder gekomen. Het is tijd voor een nieuwe aanpak.

Leven met pijn

Invloed op je leven

Pijn, dat klinkt als iets wat wel weer over gaat. Maar wat als dat niet zo is? Dit wordt chronische pijn genoemd en dat houdt in dat dezelfde pijnklachten al langere tijd bestaan of steeds weer terug komen. Deze pijn heeft een grote impact op je leven. Het heeft invloed op wat je kunt, hoe je je voelt, wat je doet en vooral wat je niet meer doet. Het is voor jezelf heel moeilijk, maar ook voor je omgeving. Waarschijnlijk heb je al heel veel geprobeerd om van de pijn af te komen, via de huisarts naar een specialist geweest, er zijn foto’s of scans gemaakt waar misschien niks duidelijk op te zien was, je bent bij de fysiotherapeut geweest of misschien heb je zelfs in het alternatieve circuit gezocht naar de oplossing. Maar de oplossing van je pijn heb je nog niet gevonden. Dat is balen, en dat is een understatement.  

Hoe sta ik voor je klaar

Als je klaar bent met het zoeken naar de oorzaak of oplossing van je pijn, dan ben je bij mij op het goede adres. Ik kan je namelijk niet van je pijn afhelpen. Wat ik wel kan doen is samen met jou bekijken hoe je omgaat met je pijn en hoe dit jouw leven beïnvloedt. Dit doe ik aan de hand van het ‘pijn gevolgen model’. Dit betekent dat we de gevolgen van jouw pijn in kaart brengen en aan de hand hiervan veranderingen hierin gaan maken. Dat klinkt lastig en dat is het ook. Daarom help ik jou hierbij. Samen gaan we de invloed van de pijn verkleinen zodat jij weer de baas wordt over jouw lijf en jouw leven.

Wat kun je verwachten

Je kunt verwachten dat ik eerlijk en begripvol omga met jouw pijn. Tijdens de behandeling zal ik je uitleg geven over hoe pijn in zijn werk gaat. Want als het zo makkelijk was, had je er niet zoveel last van. Daarnaast leg ik je uit op welke manier er dingen kunnen veranderen. Hierbij stel je zelf de doelen en blijf jij zelf de regie houden. Ik ben de helpende hand, maar jij gaat het doen. Samen zorgen we ervoor dat jij de touwtjes weer in handen krijgt.

Ook praktisch houdt dit in dat ik kan meekijken naar jouw werkhouding, lighouding of kijk naar middelen die jou kunnen ondersteunen om pijnklachten te verminderen. Maar het grootste gedeelte van de behandeling draait om jouw gedragsverandering.

Avatar

Kan ik je helpen?

Zoek je hulp bij gezondheidsklachten?
Ik sta voor je klaar.

Afspraak maken