Leven met slaapproblemen

Leven met slaapproblemen

Slecht slapen is doodvermoeiend. Je kan ’s nachts onvoldoende herstellen waardoor je iedere dag begint met een achterstand. Je begint al moe aan de dag en dan heb je nog niks gedaan. De frustratie elke nacht, je doet zo je best, maar het lukt niet! En je ziet de uren maar voorbij tikken…..

Leven met slaapproblemen

Invloed op je leven

Slecht slapen heeft een grote invloed op de dag. 's Nachts vindt herstel plaats, wat door een slechte nachtrust onvoldoende kan gebeuren. Hierdoor ben je overdag moe, futloos en kan je je slechter concentreren. Je lontje wordt korter, het lijkt of je hersens niet meer willen werken want de meest normale dingen die je altijd weet en doet, duren nu langer. Op je werk ben je minder productief en heb je vaker pauze nodig. Maar dat kan niet zomaar. Bedenken wat je straks gaat koken is lastiger. En elke nacht weer doe je zo je best om goed te slapen, maar weer lukt het niet. Het is om moedeloos van te worden. Je hebt al veel geprobeerd en aangepast, misschien zelfs een hele routine bedacht, maar je komt er niet uit.

Hoe sta ik voor je klaar?

We beginnen met in kaart brengen hoe het nu gaat met slapen. Hoeveel uren slaap je wel en hoe veel lig je wakker? Slaap je overdag? Wat doe je overdag en ’s avonds, is het in balans? Zijn de voorwaarden er om goed te kunnen slapen? Als we hier meer over weten, weten we ook wat we kunnen beïnvloeden. Aan welke knoppen kunnen we draaien om beter te kunnen slapen.

Pieker je veel ’s nachts? Maak je je druk als je slecht slaapt? Voel je onrust in je lijf? Heb je honger of koude voeten? We gaan het over van alles hebben wat invloed heeft op jouw nachtrust.

Wat kan je van mij verwachten?

Ik ben geschoold in de Slaap Slim methode. Hiermee kan ik jou handvaten geven om jouw slaap positief te beïnvloeden. Hierbij pakken we zowel de dag, als de nacht aan. Daarnaast gaat het over het kunnen ontspannen en loslaten.

Daarnaast werk ik samen met andere behandelaars indien nodig, om te zorgen voor optimale zorg voor jouw hulpvraag. Blijkt bijvoorbeeld dat je meer mag bewegen overdag, maar is dit vanwege jouw klachten lastig voor je? Dan werk ik samen met fysiotherapeuten om samen te bekijken wat voor jou mogelijk is. Blijkt dat jouw eetpatroon niet helpend is voor je nachtrust, kunnen we met een diëtist samen bekijken wat er anders kan. Daarnaast werk ik samen met een slaaptherapeut, mocht je vraag te complex zijn kan ik je doorverwijzen.

Avatar

Kan ik je helpen?

Zoek je hulp bij gezondheidsklachten?
Ik sta voor je klaar.

Afspraak maken