Leven met vermoeidheid

Leven met vermoeidheid

Vermoeidheid, het komt steeds vaker voor. Er wordt vaker gesproken over chronische vermoeidheid, ernstige moeheid, overspannenheid of burn-out. Vermoeidheid zorgt voor verminderde concentratie, het onthouden wordt moeilijker, je kan last hebben van een korter lontje en als je ’s morgens weer moe wakker wordt wil je het liefst gewoon in bed blijven liggen.

Leven met vermoeidheid

Invloed op je leven

Leven met vermoeidheid valt echt niet mee. Hoe je ook je best doet om gewoon door te gaan, het gaat niet meer. Het is lastig geworden om te weten wat je wel of niet aan kunt. Ook voor je omgeving is het moeilijk om jou te begrijpen. Steeds vaker moet je nee zeggen tegen dingen, er ontstaat misschien zelfs wrevel over tussen jou en je partner. Je leeft met een schuldgevoel omdat je nee moet zeggen, omdat je mensen om je heen moet teleurstellen. Dat is niet wat jij wil, jij wil graag alles zelf doen. Alle touwtjes in handen hebben, zorgen voor anderen en alle ballen in de lucht houden. Maar dat wordt teveel. Alleen hoe verander je dit? Hoe kom je erachter wat je wel nog kunt? Hoe ga je om met het onbegrip uit je omgeving? Want dit hou je niet meer vol. Het lijkt wel of je steeds minder energie over houdt.

Hoe sta ik voor je klaar

Het is belangrijk om te ontdekken waar je grenzen liggen, zodat je duidelijk krijgt wat je wel kunt op een dag en wat niet. Dit brengen we samen in kaart. Daarna ga je oefenen om je aan deze grenzen te houden. Dit heeft te maken met plannen. Misschien is plannen al iets wat je goed kunt, misschien is dit nog moeilijk. Maar hier ga ik je bij helpen. Want als je zo door gaat, gaat je belastbaarheid en dus je energie achteruit. Daarom gaan we zorgen dat je gaat doen wat je kunt. Dat is niet makkelijk en dat betekent dat er dingen anders gaan worden. Maar samen gaan we op zoek naar hoe dit bij jou en jouw leven past. Als je dit onder de knie hebt en het voelt goed, kun je langzaam gaan opbouwen en kan de grens steeds een beetje verder komen te liggen.

Wat kun je verwachten?

Met mijn jaren lange kennis en ervaring op het gebied van vermoeidheid help ik je verder. Als ervaringsdeskundige kan ik je zeggen dat niet alles makkelijk gaat worden. Maar door meer te leren over jouw vermoeidheid, de oorzaken en de gevolgen hiervan, krijg je langzaamaan meer grip. Ik ga hierbij ook jouw omgeving betrekken omdat mijn ervaring is dat zij een hele belangrijke rol hebben in het herstel van jouw vermoeidheid. Door te zorgen dat jouw partner je begrijpt en samen de neuzen dezelfde kant op te hebben wordt de behandeling succesvol. We kunnen zo zorgen dat de achteruitgang van jouw energie stabiliseert en kan er daarna energie worden opgebouwd. Dit kost tijd, je energie zal misschien niet meer worden wat het vroeger was. Deze verwachtingen zal ik altijd eerlijk bespreken. Samen werken we naar acceptatie waardoor de vermoeidheid een stukje wordt van jezelf en het de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Avatar

Kan ik je helpen?

Zoek je hulp bij gezondheidsklachten?
Ik sta voor je klaar.

Afspraak maken