Leven na COVID-19

Wat is er afgelopen jaar veel gebeurd door het Coronavirus. De hele wereld is op zijn kop komen te staan. Het virus wat in het begin is onderschat, bleek toch een grote impact te hebben bij getroffen patiënten.

Leven na COVID-19

Invloed op het dagelijks leven

Wat we weten van het Coronavirus is dat er schade kan ontstaan in longen, op het hart, in het bloed, zelfs in de hersenen. Dit maakt de gevolgen divers. Er is een diversiteit in mate van klachten maar ook in het soort klachten. Wat we tot nu toe weten is dat je bijvoorbeeld de volgende klachten kunt ervaren

 • Vermoeidheid, hiervan herstel je langzaam
 • Longschade waardoor je snel buiten adem bent, hiervan herstel je langzaam
 • Post IC Schade (PICS), als je op de intensive care hebt gelegen aan de beademing kan je de volgende klachten ervaren:
  • Pijnklachten en bewegingsbeperkingen ervaren in schouders en rug.
  • Spierzwakte
  • Concentratieproblemen
  • Geheugenproblemen
  • Psychische klachten zoals angst en depressie

Dit alles heeft een enorme invloed op wat je kunt en hoe je nu naar je leven kijkt. Als je klachten over hebt gehouden aan het Corona virus, is het belangrijk hier aandacht voor te hebben.

Hoe sta ik voor je klaar?

Het ligt aan de klacht(en) die je ervaart, hoe ik je verder kan helpen. Als het gaat om vermoeidheid, help ik je mee om te ontdekken waar je grenzen liggen en hoe je hiernaar kunt handelen. Ervaar je meer fysieke klachten, wordt dat het uitgangspunt. Dan gaan we aan de slag met praktische zaken zoals: hoe kun je ondanks je klachten toch jezelf verzorgen, werken of je hobby’s uitvoeren. Zijn je klachten meer gericht op het denken, zoals concentratie en geheugen, wordt dat het uitgangspunt. Dus zo blijft het maatwerk.

Wat kun je verwachten?

Wat betreft de kennis en ervaring rondom het COVID-19 virus, valt er voor iedereen veel te leren. Het is een nieuw virus en we zijn nog allemaal aan het ontdekken wat dit betekent voor iedereen. Informatie over wat de gevolgen precies zijn, nu en voor de langere termijn, blijft steeds veranderen. Daarom zorg ik dat ik up-to-date blijf met de informatie die voorhanden is. Ik heb kennis en ervaring op het gebied van de restklachten van het Coronavirus. Daarbij werk ik nauw samen met andere behandelaars.

Er is aandacht in de behandeling voor hulpvragen gericht op werkhervatting, dagelijkse activiteiten, vermoeidheid, kortademigheid, mantelzorgers en naasten. Het belangrijkste is dat jij je leven kunt leven zoals dat bij jou past.

Avatar

Kan ik je helpen?

Zoek je hulp bij gezondheidsklachten?
Ik sta voor je klaar.

Afspraak maken